Djoeke 'n Stephan vs Australia 'n New Zealand

Oi Oi Oi (Aussi Aussi Aussi)

G'day mates, how ya doin?

We zijn er weer, back in the land of kangaroos, koala's, aboriginals,barbie en no worries.

De laatste dagen in OZ erg rustig verlopen, we moesten de bus inleveren in de buurt van de redzones in Christchurch en aangezien we er toch waren, hebben we toch een kijkje genomen hoe de stad er aan toe was. Groot gedeelte van de stad is hermetisch afgesloten, het leger bewaakt in- en uitgangen naar de ergst getroffen delen van de stad. Gebouwen ingestort, deels muren die ingestort zijn, waardoor hele hebben en houden van mensen zichtbaar wordt. Het is echt erg. We hebben dan ook gelijk maar wat kleding en slaapzakken gedoneerd bij Salvation Army. Hoop dat iemand het goed kan gebruiken.

Na een enerverende overnachting in McDonalds Sydney, zijn we in Cairns aangekomen. De camper opgehaald en richting Airlie Beach vertrokken. Onderweg hebben wij de gevolgen van wederom een natuurramp gezien. Cyclone Yasi. Omver gewaaide huizen, bomen die op 2mtr geknakt zijn of zelfs helemaal omgewaaid zijn, boten die aan gort zijn geslagen tegen de kade. En dan zien we ook nog resten van de natuurramp 'Floods', nog steeds de stukken land die onder water staan en waar nog steeds water over de weg stroomt. En wat je hoort in OZ en NZ is: Dit is nog nix vergeleken bij Japan! Het is nogal wat, wat er de afgelopen 6 maanden heeft afgespeeld in de wereld!

In Airlie Beach aangekomen, bleek het nogal regenachtig te zijn. Tja aan het weer verander je nou eenmaal niets. Maar wat regenachtig begon, is uiteindelijk uitgepakt als bijzonder puik :D Tuurlijk, her en der een regenbui verspreid over de dag(maar wie maalt om wat regen met 30 graden. En tijdens onze boottochtop de whitsundays hebben we een schitternde dag gehad. Wederom een mooi natuurverschijnsel, en dan afsluiten met een BBQ en een VB op Whitehaven beach! Heerlijk!! :D

We zijn zojuist terug van een trip naar Fraser Island. Hieraan voorafgaand hebben we heerlijk ontspannen bijna een week in, al zandkorrels tellend, uitgerust in Agnes Water. Wat een supertof chill surfparadijsje :D Hemel strakblauw, zonnetje erbij, geen zuchtje wind en helaas ook geen golven :( Maar wel 2 mooie duiktrips gemaakt naar Fairfax Island en Lady Musgrave Island! Vet een paar dagen gechilled dus :D Daar knapt een mens van op.

Fraser Island was echt de bijenknieen!! Het was echt super, het waren 2 fantastische dagen :) whaha maar serieus hoor. Dobberen in diverse meren, kennis en geschiedenis van het eiland opgedaan, wandelingen gemaakt door regenwoud, dingo's gezien. Het is heel apart dat dit eiland zoveel natuur heeft, aangezien het eiland voor 98% uit zand bestaat en 2% uit rots. Veel plekken en meren op dit eiland zijn heilig voor de aboriginals. Aboriginals=dreamtime, hier hangen schitterende verhalen samen met gebeurtenissen uit het verleden en het bestaan van het eiland. Erg leuk om dat alles te horen en te zien. Naast de gewone natuur, hebben we hier heerlijk overnacht in een resort, ontbijt, lunch, diner, weer eens echte bedden, eigen douche en toilet (gewoon in je eigen kamer, hoe vet is dat

Laughing
) en een tv. Wij wisten bijna niet meer hoe dit ding werkte joh. We hebben alles niet gemist, maar tis toch weer eens lekkr om er beschikking over te hebben.

Het houdt maar niet op, het ene avontuur volgt het andere op.Dit kunnen we nog wel even volhouden hoor!

Talk to you soon en take care of yourself

Jullie schone zus!!!

Hoi kanjers!
Eindelijk begint het hier ook een beetje op te warmen overdags. 's Morgens om 7 uur op de fiets is nog heul, heul, heul koud, helaas.
Vandaag werken zodat ik vrijdag vrij kan zijn, want dan gaat een vriend van ons spromoveren.
Spannend om mee te maken!
Geniet nog maar lekker door en hoor jullie snel weer.
xxxx

mireille

Wat een mooie avonturen weer lieverds.zuig t allemaal nog even goed de laatste weken.jullie komen preciesoo tijd terug,want iedereen is hier uit zn winterslaap aan t ontwaken.we gaan er een mooie en gezellige zomer van maken met zn allen!
Dikke knuffel!

pa en momsy

hallo lieverd.s wat fijn dat het zo gowd is gegaan he ,,en zoveel verhalen en foto,s en indrukken opgedaan .leuk hoor,maaaaar we vinden het ook weer fijn dat we jullie gauw kunnen zien en voelen hihihi,,,ja he mag het na 4 en een halva maand ,,en jullie komen hier en het is dan ook weer mooi weer ,nou nou ,lekkkerrrrr hoor, geniet nog maar van alles ..dikke xxxxx van je pa en momsy ,mooi verhaal weer ,

ellen

Hey schatjes!!

Heerlijk weer die verhalen en foto's. Leuk om te lezen en te herkennen.
zondag al voor het eerst in de tuin gezeten, lekker weer hoor. Iedereen word er vrolijker van, volgende week geven Annet en ik een feestje voor onze verjaardag, eerste bbq van het jaar!!

Geniet zoveel mogelijk nog!!!!!

Geeske

Wat een mooi verhaal en dito foto's! Het wordt wel langzamerhand tijd om elkaar weer te zien en te knuffelen. Vanaf 1 april ben ik fulltime thuis, afscheid van mijn schooltje en groep 6 genomen. Heel erg leuk geweest en mooie kadoo's. Nu weer op een andere manier de dagen invullen, die ik werkte. Volgens papa went dat heel snel!
Lieve kinderen, tweede paasdag zijn jullie weer thuis en gaan we met elkaar een klein paasbrunchje doen. Dikke xx van papa en mama.