Djoeke 'n Stephan vs Australia 'n New Zealand

David and Goliath

Zo worden de cyclones Anthony en Yasi ook wel genoemd. Zondag hebben we kennis mogen maken met Anthony. Windstoten van 150 km/u en regen, gelukkig zaten wij hoog en droog in een hostel. Waar rond de klok van 20:00 de stroom uit viel, in heel Airlie Beach.Dus dan zit er nog maar weinig op dan op je bed liggen. Geen airco, geen koelkast, geen mogelijkheden om nog wat te koken.
Ik nog wel even naar het strand gegaan om het natuurgeweld echt goed te voelen! :)

De volgende dag de schade opgenomen en her en der verspreid door Airlie Beach lagen, takken, Palmbladeren, afgebroken stukken boom. Wij druk gaan helpen met opruimen,ons goede gedrag wasniet nodig,ze wilden nietdat wij ons zouden bezeren

Undecided

Heel Airlie Beach zonder stroom, nergens internet natuurlijk. We hadden wel informatie nodig met betrekking tot Yasi en wat verstandig zou zijn op dit moment. Ze verwachten naast windstoten van wel 250 km/u ook heel, heel erg veel regen, Uiteindelijk besloten, Airlie Beach als de sodemieter te verlaten. Leuk en spannend nog zo'n cyclone, maar wij zien liever mooi weer. En aan het nieuws te zien vandaag, lijkt dat een zeer zeer goede keuze geweest!!

Hier zeggen ze ook wel: Shelter from wind, run from water.

Inmiddels zijn we aangekomen in Razorback. Alles even wassen, btje bijkomen en zoeken naar tickets voor Nieuw Zeeland. Daar zien we wel verder, voorlopige plan is om na NZ, te vliegen op Cairns en daar een campervan te huren en de oostkust naar Sydney als nog te doen. Want het stuk van Airlie Beach (met zijn whitsundays, Fraser Island, diverse surfspots willen we echt niet overslaan :) )

MAar laat ik jullie nog even meenemen naar de periode voordat het vluchten voor Yasi begon (Pas maar op Werner)

Laughing

Cairns, wat een heerlijkheid zeg. Even een paar dagen geen autorijden. De tent staat goed opgesteld, onder de heerlijke wonderen der natuur. Elke ochtend heerlijk wakker worden met muziekale belevenissen van 10-tallen paradijselijke vogels, die kunnen zingen als nachtegalen.... Jaja dat is sarcastisch bedoelt ;) Ach dan hebben we toch wat aan onze dag. We hebben wat nederlandse boeken weten te scoren in een 2de hands boekenwinkel, naar de kapper geweest, orientaals gegeten op de markt. Gewoon even niets.

Dinsdag zijn we naar Daintree NP geweest en hebben heerlijk op wat strandjes gezeten. Helaas konden we niet het water in. Momenteel is het Stinger Season, er zijn box jellyfish (kwallen) die kunnen steken. Dit is heul heul heul erg pijnlijk, en daarbij komt nog dat bij Cape Tribulation (waar het regenwoud grenst aan de zee) ook krokodillen voor kunnen komen. Het was allemaal heel erg mooi om te zien. Moeder natuur is mooier dan wij kunnen voorstellen. Op diverse strandjes wat gezeten, gehangen, stiekum wat pootje baden in de zee. 's Avonds lekker weer de bbq aangezet, biertjuh, wijntje erbij. Kortom een geslaagde dag!! Tja dan denk je wel eens, zo slecht hebben wij het hier op deze aarde nog niet.

Woensdag - Australia Day - feesten, zuipen, noem maar op. Maar wij hebben een boottocht geboekt naar Great Barriere Reef met SilverSwift. Wat een vette boot!!!! 3 deks, 2 buitendeks, op het achterdek duikspullen niet normaal, echt veel zin in. Wij alle formulieren in gevuld, kwa gezondheid, risico, etc. En toen de briefing..... Bijna zover, sta te trappelen, varen met die boot :) de wondere wereld van onderwater weer beleven... Ik sta te trappelen! 10:00 ging ik het eerst het water in. Van de boot afspringend! Even wat onwennig, wat probleempjes met drijfvermogen, maar allemaal uiteindelijk goed gegaan. Wat vet zeg!! Great Barriere Reef is zeker een aanrader om eens te duiken. Djoek is gaan snorkelen en ook zij was er erg van onder de indruk. Het koraal, de kleuren, de vissen, alles. Met als hoogtepunt ook de onder waterfoto van stephan en zijn nieuwe vriend!! COOWABUNGA!

Laughing

De kust route naar Sydney verloopt anders dan de periode hiervoor. Onderweg naar Townsville her en der even stoppen op wat mooie strandjes om een duik te nemen en wat te picknicken. Of gewoon zomaar om wat te chillen. Dit zou het meerendeel van de route zo gaan en dat vinden wij helemaal niet vervelend. Vrijdag met de ferry naar Magnetic Island... 2 dagen strandjes liggen, bierjes drinken en genieten van de rust. En vooralsnog doet dat ons erg goed. Tijd voor wat langere nachten, met wat meer rust :)

We zijn dus niet gaan genieten van veel strandjes en veel rust, maar zijn gesjeest naar het veilige Razorback. Helaas net Carlijn misgelopen, maar die hopen we nu ergens in NZ te ontmoeten.

Keep u posted people

See ya on the flipside

Carlijn

Zo, jullie zijn al in razorback! Goed geregeld.
Wel jammer dat we elkaar net hebben misgelopen.
Maar in NZ moet dat goedkomen!
Doe Linda & Rinus de groetjes van me.
Veel plezier en hou me op de hoogte!

Marjolein

Heerlijk jullie gisteren even 'live' gesproken te hebben, de foto's en het reisverslag illustreren je verhaal des te meer! Gelukkig zijn jullie op tijd weg voor "Jassie' (haha)
N dikke kus voor julie

Donatello

COOWABUNGA! :-)
Enjoy your beers en pizza!!
Greatz Donatello

Nynke

Aaaaaah, ben zo blij dat jullie in Sidney zijn, het is echt noodweer daar hoorde ik net op het journaal.
Mooie foto's zeg! Hoop je nog even te spreken voor jullie naar NZ gaan.
Kussie voor mijn zussie en zwagertje natuurlijk.xxxx

Peter G.

Djoeke, prachtige verhalen en dito foto's. Dat jullie het natter hebben dan wij is vreemd. We missen nog de strandfoto's die je mij en Kees hebt beloofd ;-).
Veel plezier en zonneschijn gewenst!

Jullie schone zus!!!

Tja...gewoon topperdetop! Toch wel apart zo'n cycloon. Zal je hier nooit gaan mee maken!
Dikke kuzzz van jullie schone zusss xxxx

Jamie

Zo leuk om te lezen allemaal! Kijken jullie uit! Al dat natuurgeweld..pffff
Have fun in NZ! Hoop dat daar wel een hoop zon is :)

oud aussigangers Rob en Wil Hemerik Schiedam

Good day how are you?
leuk om te lezen wat jullie zoal beleven, voor ons een deja-vu. We hopen dat jullie een leuke tijd in NZ zullen hebben en alsnog de rest van de oostkust kunnen doen. Withsunday moet je gezien hebben, voor ons 1 van de mooiste plekken !
enjoy!!!

Alpine Ramble Treks

it's a great post indeed!