Djoeke 'n Stephan vs Australia 'n New Zealand

Kia ora!

Het land van kiwi's, kiwifruit, schapenscheren, en blijkbaar ook avocado's, maar boven al natuur. Wij zijn pas een paar dagen hier, maar hebben al mooie dingen gezien zeg.

Na wederom een paar heerlijke dagen bij Rien & Linda, en een leuke avond bij Deano te hebben overnacht. Waar wij trouwens een heerlijk ontbijtje hebben gegeten aan het strand. 's Morgens vanaf Dean's huis, naar het strand gereden (just around the corner :) Deze x waren we er binnen 5 minuten) Ontbijtje besteld, en daarna heerlijk de ochtend door gebracht op Cronulla Beach.

Zondag alles ingepakt en klaar om naar NZ af te reizen. Boven alle genoemde pluspunten hoort zeker ook dat NZ iets goedkoper is whaha. Na wat opstartproblemen bij camperverhuur, konden we dan maandag vertrekken. Even een korte zijsprongetje: De campervan.... Een Mazda Bongo, nog nooit van gehoord, maar is van alle gemakken voorzien! Oogt misschien wat klein, maar we hebben een zee van ruimte :D King of the Bongo! Auckland had ik echt niet zoveel te zoeken, dus tis bij sushi eten gebleven en toen hop op naar kustroute.... door bergen en dalen, langs kusten en binnenland zo mooi. Heerlijk je campervan ergens neerzetten en genieten van de views. De eerste nacht doorgebracht, met uitzicht vanuit de camper op de zee, zo pal voor je neus, heldere nacht, 1000-en sterren, awesome.

De afstanden zijn hier relatief korter dan Australie (voor we het wisten waren we al weer op de volgende plek). Naast natuurlijk de powered sites weer we zo nu en dan eens zullen overnachten, zijn we van plan om vrij te kamperen. Helaas moeten wij wel vaststellen dat vrijkamperen ietwat aan banden is gelegd. (tot op heden dan) Het toestaan wordt bepaald of je 'self-contained' bent. Dat houdt in, heb je een toilet in je camper dan mag het wel. Zoniet dan moet je staan waar ook mogelijkheden zijn mbt toiletteren. Helaas voor ons dus, want in Bongo zit geen toilet. Maar dat weerhoudt ons er niet van om zomaar ergens te kamperen. Als je voor 7 uur 's ochtends weg bent, ben je de politie voor :D Maar je hebt wel de mooiste plekken om de nacht door te brengen.

Op dit moment zitten we in Rotorua..... Het ruikt hier heerlijk naar rotte eieren. Vroeg vannacht nog of Dj er 1 had laten schieten, whaha, maar dit maal was het zwavel!! Rotorua is omgeven door stomende thermale activiteiten, geneeskrachtige bronnen, geisers en de lucht van rotte eieren. Vandaag dus heerlijk niets gedaan in een Polynesian Spa (thermale baden van 38 - 42 graden) even de spieren losser krijgen hoor (de matrassen van de campervan zijn niet zo heel erg dik ;))

Tot een volgend bericht uit NZ, take care and bye bye now!!

Marjolein

Dit reisverhaal lijkt mij er 1 zoals je van tevoren hoopt dat het zal zijn.. wat heerlijk om met de camper het land te verkennen, enjoy lieverds!!
xxx

Ellen

Klinkt helemaal te gek! Ik wil ook!!
Enne laat je niet pakken door de politie hè, hihi

Gerry & Sonja

Campervan looks great... hope you have a ball. There is plenty to see ...take care

pa en momsy

he wat een leuke bus hebben jullie ,
en alweer zo veel gezien ,,pa heeft ook wat dingen opgezocht van nieuw zeeland ,,,,mooi hoor ,jullie zien er goed uit ,lekker gezond ,,haha ,he uitkijken naar beren he die heb je daar ook hoor ,,bruinje beer hihi.
mooie foto.s ook ,nou scheetjes dikke xxxxxxx jes van je pa en momsy, tot hoors,,,

ColinTheKiwi

Hey folks.... wat heerlijk om jullie reisverlag uit the land of the kiwi's te lezen..
Alleen door jullie verhaal vanuit Rotorua... ik ruik de lucht nu alweer :-) tja iets minder, maar de thermale baden zijn wel super!

Ik weet niet of jullie er nog zijn, maar je moet eigenlijk even kijken of er nog trips met een 4x4 naar de vulcanen zijn... is echt spectaculair!!!!! je kan dan de kraters van de vulkaan bezoeken...
Waar gaan jullie nog meer naar toe??? ben wel benieuwd naar de foto's .... krijg spontaan heimwee...

Enne hebben jullie de Hakka al geoefend?

Geniet ervan!!!!!!

Ben erg benieuwd naar jullie foto's

ColinTheKiwi

Hans

Hey wereldreizigers!

Leuk om weer een verhaal van jullie te lezen. De foto van het uitzicht over de groene heuvels leek bijna zo uit een fotoboek van ons te komen van Nieuw Zeeland! kwamen weer wat herinneringen boven.

Toen wij daar waren was vrij camperen met de camper niet zo'n probleem, geen problemen met de politie gehad althans. We konden wel af en toe moeilijk geschikte plekjes vinden omdat er zo verschrikkelijk weinig wegen zijn.

Nou geniet ervan! Maar dat komt volgens mij wel goed als ik het zo allemaal lees!

groeten uit het koude/natte Nederland!
Hans

Jullie schone zussss

Tsaaa....GEWELDIG!!!!
Genieten met een grote G!

Kuzzzz van jullie schone zusss xxxx

mireille

Hey skatties,ben helemaal bijgelezen.heerlijk om te zien en lezen dat jullie het geweldig hebben.liefs en hele dikke knuffel