Djoeke 'n Stephan vs Australia 'n New Zealand

On the road

Hier zitten we dan, op een fris Phillip Island, lang broek, dikke sokken, warme schoenen, windjackies die Rien en Linda en nog snel even mee gaven, te wachten op een stuk of 2000 pinguins. Die komen hier na een dag eten verzamelen weer aan wal, om voor hun jongen te zorgen. Zodra ze aan wal komen, moeten ze nog nog tientallen meters lopen over het strand naar hun nestjes. Maar nu even een terugblik....

Het vuurwerk in Sydney was awesome! We hebben er dan ook 3,5 uur voor in de rij gestaan, gezellig kletsend met wat aussies, biertjuh erbij. Bij binnenkomst op Macquaries Chair gelijk een goed plekje gezocht en al mensen kijkend de dag doorbrengen tot 00:00. Wat een gers vuurwerk was dat zeg, en heel erg vet om een keer mee te maken. Goed het nieuwe jaar in gegaan dus.

1 januari is de grote reis dan begonnen, vanaf nu moeten we het zonder de onwijs goede zorgen van Rien en Linda doen. Want wat hebben we daar heerlijk genoten en wat een lieve mensen, op onze wenken bediend! Onwijs bedankt nog daarvoor Rien & Linda!!

Na wat kleine boodschappen bij de campeerwinkel, zijn we vertrokken richting Wollongong, en ja ja, daar hebben wij gewoon een nieuwjaarsduik gemaakt, compleet met Unox muts. Een vriendelijke aussie wilde wel een even een foto maken van die rare Hollanders. Hier hebben we ook onze eerste haai gezien! Hij kwam redelijk dichtbij, gelukkig zijn we zijn er niet echt van geschrokken.

Daarna richting Canberra, voor het eerst overnachten in onze tent! Ray herken je de tent? Wat een wildlife hebben ze hier zeg, alleen gaat bij hen het lampje niet uit tegen 22:00. Maar uiteindelijkgaan de natuurgeluiden je als muziek in de oren klinken (hopen we), neem daarbij het feit dat een van de luchtbedden niet helemaal luchtdicht is, en je hebt een wat korte nacht :)

Vanaf Canberra weer richting de kust. Lekker langs de kust cruisen en her en der stoppen en even wat picknicken op het strand. En dan weer verder. Net na het verlaten van Canberra begon Bear ineens wel erg veel herrie te maken, tijdens het maken van de bochten. Na een geweldige ingeving erachter gekomen dat het met stuurbekrachtigingsvloeistof te maken kon hebben en jawel, Bear rijd weer zonder gemopper verder. 's Avonds weer de tent opgezet, en helaas had ik weer het lekke luchtbed. De volgende morgen heeft Bear weer moeite met sturen, en wat een gepiep zeg. Tis toch echt een pechgevalletje aan het worden. Bear lekt dus stuurbekrachtingsvloeistof, dan maar steeds bijvullen tot we bij een garage aankomen.
Na 5 uur te hebben gezeten bij de Toyota garage (in Sale of alle places), blijken er 2 gaatjes te zitten in de hogedruk slang van het stuurbekrachtingsgeval te zitten. Alleen de slang zelf kost al 250 dollar, terwijl deze slang niet voorradig was en wij dus 2 dagen in Sale moesten overnachten... We hebben vriendelijk verzocht de oude slang er toch maar weer in te zetten, dit vervangen we wel ergens in Melbourne. Dan tussentijds maar steeds bijvullen tot we in Melbourne zijn. Na de manuren van die dag te hebben betaald, zijn we naar Seaspray gereden en hebben we besloten wild te gaan kamperen. Kosten 0 euro, fantastisch net achter de duinen, kampvuurtje erbij, eten koken op 2 gaspitjes en billen afvegen met eucaliptus bladeren, ruikt heerlijk hoor :)

Woensdag aangekomen in Phillip Island, in een cosy chillhouse hostel (wel kamer delen met 2 anderen, maar een heerlijk bedje. Zeker in vergelijking met een lek luchtbed :)

We zijn een klein beetje creatief bezig geweest en hebben een prijsvraag bedacht, waar iedereen aan mee mag doen. Geef antwoord op de volgende 2 vragen:
A.) Schat hoeveel kilometer we totaal zullen rijden in Australie
B.) Schat op hoeveel strandjes we totaal zullen liggen in Australie
Voor de winnaar hebben wij een echt australisch kadootje.
De winnaar wordt pas bekend gemaakt als wij weer in Nederland zijn, aangezien we dan pas weten wat de actuele cijfers zijn!

Trouwens de Penguin Parade was echt te grappig, echt coole beessies.

Inmiddels zijn we aangekomen in Melbourne! Gisteravond gezellig hapje wezen eten met Michel en Annelies. Vandaag Melbourne ontdekken.

Dikke kuzz van Djoeke en Stephan vanuit een lekker warm Melbourne.

Bar en Peter

Denk je onschuldig alleen maar jullie coole avonturen te lezen, moet je nog gaan nadenken ook!! :-)

A --> 12632 KM
B --> 77 strandjes

Enne heel veel plezier verder! Greetz aan de Aussies in Melbourne!

xXx

de Wieltjes

Hallo samen;
Van ons een gelukkig 2011 en nog heel veel reisplezier.
We zagen je gisteren bij peter via de webcame leuk hoor.

Wat de ptijsvraag betreft: A;11111 km - B 91 strandjes

Nou nog veel plezier en tot je volgende verslag.

De Wieltjes uit Rotterdam

Nynke

Ik ga nog even heul hard nadenken over die 2 vragen. Ik kom er later op terug... ;-)
Jammer van de pech met de slang, hoop dat het snel gefixed wordt.
Fijn weer iets te lezen, leuk!!!
Liefs, kussie 4 2...xxx

Linda&Rien

Hi Djoeke & Stephan.
Rien and I hope that all is going well with you both and that the car will not cause you any further delays on your trip of the Aussie outback. The weather in Queensland is still wet much more flooding , the weather on Razorback has been overcast ,wet, and sunny. not the best Summertime weather.We hope that you are enjoying the
Australian way on the road,Camping , Flies, Mossies plentyof AREOGARD ha! ha! but we pray that you have nice weather ,be safe and and have a beer for us on AUSTRALIA DAY 26th Jan under a starry sky.
Thinking of you both and Tot Ziens .

Brennie

Kanjers!!!

Fijn om jullie verhaal te lezen.. helemaal leuk!

ook ik ga even gokken op jullie antwoorden

A. 17690 km
B. 53 strandjes

Enne...
HAAIEN>?? djoek, HELP
dichtbij
SLIK

doen jullie voorzichtig boefies????

en geniet van alle simpele mooiheid.

hele dikke KUS

ellen

Ik wil ook mee doen met de quiz,2x geweest en nooit een koala meegenomen! ff zoeken hoe de reis gaat en dan gaan rekenen..

snel skypen, dan vertel ik alles!!!

xx

Robert en Helen

He Schatjes! Super gaaf daar! Leuk dat jullie mijn broertje hebben ontmoet in Melbourne! Een (kroegen) tocht door Melbourne is wel aan hem besteed, hij heeft het niet van een vreemde. Jullie hebben hem vast wel verteld hoeveel kilometers jullie zullen rijden. Het aantal strandjes is een strikvraag; het is toch een grote zandbak rondom het eiland? Enjoy en we zullen jullie snel volgen!

martin & anne devos

hi guys were leaving sydney today we may not catch up but we won't be far behind you. we will check your progress now & then to see if you want any nice places to go to in your travels cause we been where your going. love anne & martin. safe travels./

Hans

En lekker gegeten in Melbourne?

Leuk! een quiz! Ik zet in op:
A. 13500 km
B. 45

PS: ( wij hebben 4 jaar geleden dezelfde route (maar dan andersom) gedaan en waren +/- zoveel km kwijt...)